Stocare/Depozitare

Datorită faptului că băncile de  celule stem din Romania trebuie să respecte în directivele UE 2004/23/CE, 2006/17/CE şi legislaţia românească pentru donarea, recoltarea şi testarea de ţesuturi şi celule umane, toate băncile de celule stem trebuie să elibereze un certificat de stocare.

Are loc o analiză a rezultatelor cu informarea familiei. Acesta va conține rezultatele următoarelor analize: prezența virusurilor Hepatita B, Hepatita C, HIV, VDRL, test microbiologic, pecum și rezultatele TNCC din sânge placentar și din sânge din cordon ombilical, viabilitatea la sânge de cordon ombilical și sânge palcentar, număr de celule mezenchimale MSC din gelatina Wharton, prezența acestor componente fiind dată de tipul de pachet ales. Același lucru se întamplă și în legatură cu  volumul obținut și numărul de celule extrase, procesate și crioconservate.

Important: Calitatea probelor stocate este menționată prin rezultatele înscrise în certificatul de stocare. La transplant se va face analiza și evaluarea urmată de acceptarea probei. Acest certificat conține date importante de identificare a probelor (coduri unice), precum și detalii tehnice complexe (numărul de celule stem obținute, volum recoltat, volum procesat, rezultate ale testelor de microbiologie, rezultate ale testelor de virusologie, etc.)

Medico Science face ca depozitarea celulelor stem să fie una din prioritățile sale. De aceea implementăm standarde de maximă siguranță și investim în tehnologii de crioconservare de ultimă generație.

După procesare și validare, depozitarea celulelor stem se face în aceeași locație, a băncii de celule stem Medico Science.

Prin bancă de celule stem se  înțelege unitatea medicală care procesează, analizează și conservă celulele stem hematopoietice din sîngele prelevat la naștere din cordonul ombilical și placentă, în beneficiul  copilului nou născut și al membrilor familiei acestuia, pe baza unui cost de recoltare și a unei taxe anuale pentru crioconservare (congelare). La alegerea dumneavoastră, pe lângă celulele stem sanguine pot fi stocate și celulele stem mezenchimale din gelatina Wharton, dar și țesutul ombilical.

Banca de celule stem Medico Science este monitorizată continuu printr-un sistem de televiziune cu circuit închis CCTV, controlul accesului fiind făcut cu chei de acces digitale și este supravegheată și protejată de o companie specializată în pază și protectie într-un sistem continuu, 24/24 ore, 365/365 zile din an. Temperatura de -196° Celsius (crioconservare) este obținută și menținută prin folosirea unui rezervor de mare capacitate ce utilizează nitrogen lichid ce circulă printr-un sistem perfect izolat și monitorizat continuu cu senzori de alarmă ultrafiabili, realizat cu cele mai performante tehnologii existente la momentul de față. Fiecare aspect este gandit și implementat pentru a asigura siguranță și integritate maximă celulelor stem ale copilului dvs., atât pe perioada de procesare, cât și pe durata depozitării.

Temperatura de crioconservare de -196° Celsius este asigurată de un rezervor de mare capacitate de azot lichid, care aprovizionează sistemul criogenic de depozitare printr-un circuit perfect izolat și continuu monitorizat cu senzori de alarmare ultrafiabili, proiectat și realizat cu cele mai noi tehnologii existente în momentul actual.

Fiecare detaliu este gândit și construit ca sa asigure maximă siguranță și integritate celulelor stem ale copilului dumneavoastra pe întrega perioada a stadiilor de procesare și depozitare. Au fost luate în calcul la proiectare până și cele mai improbabile riscuri, de la simple pene de curent, caz în care generatoare auxiliare preiau sarcina, până la cutremure și riscuri de contaminare accidentală sau de rea credință.

După recoltare și separare, celulele stem ale copilului dumneavoastra sunt transferate în recipiente speciale de stocare Cryobags sau Cryovials și identificate în mod unic cu cod individual de bare. Pentru o protecție maximă pe durata congelării prelungite,  amândouă sunt introduse în ambalaje cu caracteristici speciale.

Toate momentele parcurse sunt înregistrate și consemnate într-o fișă de trașabilitate precum și alte documente care de asemenea sunt înregistrate într-o baza de date complexă, protejată de atacuri virusate, cu back-up permanent, extra back-up, unități de stocare externe și mobile păstrate în alte locații etc. Acest sistem dotat cu scanner – cod cu bare‚ pentru probe face posibilă identificarea și găsirea lor extrem de rapidă.

Temperatura și umiditatea din camera de stocare sunt monitorizate în timp real cu sisteme video cu accces online al persoanelor autorizate.

Spațiul este special amenajat cu sistem de ventilație cu rol protector, iar temperaturile tancurilor de stocare sunt monitorizate non-stop, supravegheate cu sistem de avertizare cuplate online pentru personalul Medico Science.

Medico Science este aproape de nevoile dumneavoastră punându-vă la dispoziție toată experiența, profesionalismul colectivului, astfel încercând să confirme că este prin calitatea a tot ceea ce face un lider în domeniul băncilor private de celule stem.

Menu