Cercetare Medicala

După părerea cercetătorilor, celulele stem placentare reprezintă viitorul medicinei, o medicină personalizată în care pacientul poate fi tratat cu propriile celule stem recoltate la naștere. De aceea, cercetarea la nivel mondial în acest domeniu, este una extrem de intensă, multe dintre studii axându-se pe posibilitățile de tratare a unor afecțiuni neurodegenerative sau metabolice.

Premiul Nobel pentru medicină a fost atribuit în 2012 savantilor John B. Gurdon din Marea Britanie și Shinya Yamanaka din Japonia, pentru a treia oara în ultimii 12 ani, pentru cercetarea în domeniul celulelor stem și aceasta dovedește potențialul celulelor stem de a deschide noi căi în cercetare și tratarea unor afecțiuni.

Celulele stem reprezintă noi surse de vindecare a unor boli considerate incurabile, în prezent au potențial terapeutic în 145 de boli, cum ar fi: boli hematologice, neoplazice, ale sistemului imunitar, congenitalo-metabolice, cardio-vasculare, neuro-degenerative. Odată recoltat și stocat, materialul biologic este imediat disponibil pentru eventualitatea unui transplant. Statisticile mondiale indică existența a 270.000.000 donatori cu material biologic conservat și a 1.000.000 de transplanturi la nivel internațional, previziunea fiind către o creștere exponențială a acestora, odată cu viitoarele progrese ale științei.

În cadrul companiei Medico Science, se fac studii de cercetare asupra influenței preeclampsiei, dar și a administrării în timpul sarcinii a unor medicamente precum paracetamolul și heparina, asupra calității materialului biologic ombilicoplacentar recoltat la naștere. De asemenea, se studiază relația dintre valorile markerilor serici, parametrii ecografici și complicațiile fetale în sarcina asociată cu diabet; influenței administrării acetaminofenului pe durata sarcinii asupra materialului biologic ombilico-placentar sau semnificația unor imuno markeri serici în evoluția infecțiilor peritoneale.

ANUNȚ

S.C. Medicoscience S.R.L, cu sediul în Str. Brazda lui Novac nr. 1B, Craiova, jud Dolj, anunță organizarea unei competiții în vederea atribuirii unui proiect de cercetare cu tema: “Semnificatia diagnostica si prognostica a unor factori pro-angiogenetici in poliartrita reumatoida si spondilita anchilozanta”. Depunerea proiectelor se va face în perioada 15.07.2021, ora 15.00 – 03.08.2021, ora 15.00, la adresa de e mail info@medicoscience.ro sau la sediul din Str. Brazda lui Novac nr. 1B, Craiova, Dolj.

Rezultatul va fi comunicat câștigătorului competiției în data de 04.08.2021, ora 12.00

DIR. General  George Dorel DRICU

ANUNȚ

S.C. Medicoscience S.R.L, cu sediul în Str. Brazda lui Novac nr. 1B, Craiova, jud Dolj, anunță organizarea unei competiții în vederea atribuirii unui proiect de cercetare cu tema: “Studiul influenței administrării heparinei cu greutate moleculară mică- Clexane – pe durata sarcinii asupra materialului biologic ombilico-placentar”. Depunerea proiectelor se va face în perioada 15.12.2020, ora 15.00 – 29.12.2020, ora 15.00, la adresa de e mail info@medicoscience.ro sau la sediul din Str. Brazda lui Novac nr. 1B, Craiova, Dolj.

Rezultatul va fi comunicat câștigătorului competiției în data de 30.12.2020, ora 12.00

DIR. General  George Dorel DRICU

ANUNȚ

S.C. Medicoscience S.R.L, cu sediul în Str. Brazda lui Novac nr. 1B, Craiova, jud Dolj, anunță organizarea unei competiții în vederea atribuirii unui proiect de cercetare cu tema: “Studiul influenței administrării acetaminofenului pe durata sarcinii asupra  materialului biologic ombilico-placentar”. Depunerea proiectelor se va face în perioada 02.09.2020, ora 12.00 – 16.09.2020, ora 12.00, la adresa de e mail info@medicoscience.ro sau la sediul din Str. Brazda lui Novac nr. 1B, Craiova, Dolj.

Rezultatul va fi comunicat câștigătorului competiției în data de 17.09.2020, ora 12.00

DIR. General  George Dorel DRICU

ANUNȚ

Sc. Medico Science SRL cu sediul in Craiova, str. Brazda lui Novac 1B scoate la concurs proiectul  de cercetare intitulat: “Semnificatia unor imuno markeri serici in evolutia infectiilor peritoneale”.

Persoanele interesate pot trimite rezumatul propunerii de proiect la adresa de e mail   info@medicoscience.ro in perioada  de depunere cuprinsa in intervalul 18 01 201822 01.2018.

Rezultatul va fi comunicat castigatorului competitiei in data de 24 01 2018.

DIR. General  DORU DRICU

Menu