Bancă Celule Stem

Prin bancă de celule stem – se  înțelege unitatea medicală care procesează, analizează și conservă celulele stem hematopoietice din sângele prelevat la naștere din cordonul ombilical și placentă, în beneficiul  copilului nou născut și al membrilor familiei acestuia, pe baza unui cost de recoltare și a unei taxe anuale pentru păstrare după crioconservare (congelare).

Alături de celulele stem sanguine (hematopoetice), se pot conserva, în funcție de alegerea părinților, celulele stem mezenchimale din țesutul ombilical și celule stem din gelatina Wharton.

Banca de celule stem Medico Science are spații special amenajate, este monitorizată continuu printr-un sistem de televiziune cu circuit închis CCTV, controlul accesului fiind făcut cu chei de acces digitale și este protejată fără întrerupere de către o companie specializată de pază și protecție.

Probele individualizate (cod cu bare) sunt congelate progresiv, apoi sunt depozitate la temperatură de minus 196°C, în condiții de monitorizare computerizată permanentă. Banca este independentă din punct de vedere energetic, utilizând un generator propriu și UPS.

Serviciile rapide de transport și procesare Medico Science vin în beneficiul pacienților din zonă care doresc să facă depozitarea de celule stem în condiții de maximă comoditate și excelentă calitate. Este eliminat riscul deteriorării materialului biologic prin transportarea lui la distanță permițând accesul imediat al pacientului la materialul crioconservat.

Menu