Criogenare

Procesul de congelare are două faze distincte :

  1. Cryobag-urile sau Cryovial-urile, conținând celulele stem, sunt introduse într-un congelator cu răcire controlată de calculator dirijată de programe ce respectă protocoalele MEDICO SCIENCE. Criogenia este un proces gradual, monitorizat de computer. Pentru a controla această fază delicată a procesului de răcire, temperatura este scăzută dupa un grafic special, până la o temperatura de -100° Celsius. Reducerea treptata de temperatură ajută la evitarea formării de cristale de gheață care pot prejudicia integritatea celulelor stem (spargerea membranei celulare).

Graficul de criogenie obținut de calculator este parte integrantă a procesului tehnologic concretizat prin fișa de trașabilitate, care se va depune la dosarul pacientului.

  1. De îndată ce celulele stem au fost congelate, Cryobag-urile sau Cryovials-urile sunt transferate în unitatea de crioconservare îndelungată unde, în condiții de maximă securitate, acestea sunt menținute la o temperatură constantă de -196° Celsius, fără ca integritatea lor sa fie compromisă. Experiența demonstrează că depozitarea pe perioade îndelungate de timp nu influențează sub nici o formă calitatea materialului biologic congelat, chiar pentru perioade mai mari de 25 de ani. Având în vedere statutul juridic al copilului care în legislația actuală devine major la 18 ani, MEDICO SCIENCE garantează contractual conservarea celulelor stem pe această perioada de timp, urmând ca ulterior contractul de păstrare a materialului biologic să fie prelungit, de această data cu proprietarul de drept al celulelor stem devenit matur, adică fiul sau fiica dumneavoastră.
Menu