Cum se stochează

Medico Science face din depozitarea celulelor stem ale copilului dumneavoastră una din prioritățile sale, implementând standarde de maximă siguranță și investind în tehnologii de crioconservare de ultimă generație la nivel mondial. Depozitarea propriu-zisă se face în banca de celule stem situată în sediul central al firmei Medico Science.

Prin bancă de celule stem se înțelege unitatea medicală care procesează, analizează și conservă celulele stem hematopoietice din sângele prelevat la naștere din cordonul ombilical și placentă, în beneficiul copilului nou născut și al membrilor familiei acestuia, pe baza unui cost de recoltare și a unei taxe anuale pentru crioconservare (congelare). Alături de celulele stem sanguine, se pot conserva, în funcție de alegerea părinților, țesutul ombilical și celulele stem mezenchimale prezente în gelatina Wharton.

Banca  de celule stem Medico Science este monitorizată continuu printr-un sistem de televiziune cu circuit închis CCTV, controlul accesului fiind făcut cu chei de acces digitale și este protejată 365 de zile pe an, 24 din 24 de ore de către o companie specializată de pază și protecție.

Temperatura de crioconservare de -196° Celsius este asigurată de mai multe rezervoare de mare capacitate de azot lichid, care aprovizionează sistemul criogenic de depozitare printr-un circuit perfect izolat și continuu monitorizat cu senzori de alarmare ultrafiabili, proiectat și realizat cu cele mai noi tehnologii existente în momentul actual.

Fiecare detaliu este gandit și construit ca să asigure maximă siguranță și integritate celulelor stem ale copilului dumneavoastră pe întrega perioadă a stadiilor de procesare și depozitare. La proiectare, au fost luate în calcul până și cele mai improbabile riscuri, de la simple pene de curent,  caz în care generatoare auxiliare preiau sarcina, până la cutremure și riscuri de contaminare, accidentale sau efectuate cu rea credință.

După recoltare și separare, celulele stem ale copilului dumneavoastră sunt transferate în recipiente speciale de stocare Cryobags sau Cryovials, identificate în mod unic cu cod individual de bare. Ambele, la randul lor, sunt introduse în ambalaje speciale menite să le protejeze pe durata congelarii îndelungate.

Procesul de congelare are două faze distincte :

1. Cryobag-urile sau Cryovial-urile, conținând celulele stem, sunt introduse într-un  congelator cu răcire controlată gradual, proces monitorizat de computer. Pentru a controla această fază delicată a procesului de răcire, temperatura este scazută gradual pas cu pas, până la o temperatura de -100° Celsius. Reducerea treptată de temperatură ajută la evitarea formării de cristale de gheața care pot prejudicia integritatea celulelor stem.

2. De îndată ce celulele stem au fost congelate, Cryobag-urile sau Cryovials-urile sunt transferate în unitatea de crioconservare îndelungata unde, în condiții de maximă securitate, acestea sunt menținute la o temperatură constantă de -196° Celsius, fără ca integritatea lor sa fie compromisă.

Experiența demonstrează că depozitarea pe perioade îndelungate de timp nu influențeaza sub nici o formă calitatea materialului biologic congelat, chiar pentru perioade mai mari de 25 de ani. Având în vedere statutul juridic al copilului care în legislația actuală devine major la 18 ani, Medico Science garantează contractual conservarea celulelor stem pe această perioada de timp, urmând ca ulterior contractul de păstrare a materialului biologic să fie prelungit, de aceasta dată cu proprietarul de drept al celulelor stem devenit matur, adică fiul sau fiica dumneavoastră.

Validare : După ce s-a încheiat procesul de cryogenie, depozitare, înscriere a rezultatelor și a poziționării în bazele de date, se așteaptă validarea definitivă a rezultatelor procesării și a analizelor medicale, care are loc într-un interval de 7-10 zile de la data procesării. Toată procedura se încheie prin realizarea unui certificat de stocare pe care îl primește pacienta.

Menu