Misiunea noastra

MEDICO SCIENCE SRL, prin proiectul propus, a realizat dotarea cu echipament de specialitate a unui laborator  de procesare de sange placentar. Aceasta activitate inovativa este in beneficiul pacientilor care doresc sa faca depozitarea de celule stem in conditiile cele mai comode si de buna calitate, eliminand riscul deteriorarii materialului biologic prin transportarea lui la distanta si usurand accesul pacientului la materialul crioconservat.

Este deja recunoscut faptul ca celulele stem umane din cordonul ombilical reprezinta o sursa alternativa de celule pentru transplantul celular. In prezent, exista in lume mai multe banci de celule stem din cordon ombilical, existenta lor fiind justificata de numarul mare de transplanturi de celule stem obtinute din sangele ombilical care s-a facut pâna in prezent. Datele din literatura de specialitate, arata ca pâna in prezent s-au facut peste 40000 de transplanturi de celule stem obtinute din sangele placentar, acest numar impresionant de mare justificând pe deplin necesitatea punerii in functiune a unei astfel de banci in România.

Noutatea metodei, folosirea de inalta tehnologie si implicit lipsa personalului calificat fac ca la aceasta ora tehnologia de procesare a celulelor stem placentare sa fie foarte putin utilizata pe piata româneasca, majoritatea companiilor care colecteaza sange placentar din România, transportâdu-l pentru a fi procesat si crioconservat in afara tarii. Cu toate ca transportarea probelor se incadreaza in limita de timp admisa, o expunere mai mare la temperatura ex-crio are ca efect inrautatirea calitatii preparatului celular si scurtarea timpului de supravietuire a materialului crioconservat ulterior. Faptul ca celulele sunt procesate si depozitate in alta tara are dezavantajul unui cost mai ridicat si totodata ingreuneaza accesul pacientului la preparatul celular. Având in vedere aceste valori si obiective, coroborate cu experienta si rezultatele deja obtinute, consideram ca MEDICO SCIENCE SRL se va etala alaturi de firmele de succes in stiinta medicala de inalta tehnologie din Romania.