Kitul de recoltare

Kitul de recoltare (prelevare) are in compunere, in functie de  de optiunile  parintilor convenite anterior nasterii, un numar de pungi de colectare sterile, seringi prevazute cu  ace, fiole pentru colectarea unei cantitati de aproximativ 20 ml de sange matern si o fiola pentru prelevarea de cordon ombilical, in vederea procesarii ulterioare in laborator a sangelui ombilical, a sangelui placentar, a tesutului ombilical  si a gelatinei  Wharton.

Pungile de colectare a sangelui ombilical si sangelui placentar sunt prevazute cu canule terminate cu ace pentru punctie venoasa   si cleme de inchidere. Pungile de colectare sunt insotite de  instructiunile  de folosire ale fabricantului , necesare personalului medical care executa  recoltarea.

Fiecare din elementele kit-ului de prelevare descrise anterior sunt impachetate individual in pungi speciale ulterior recoltarii (pungi zipate), pentru protejarea lor pe timpul transportului si prevenirea contaminarii reciproce.

In compunerea kit-ului de recoltare se mai gasesc  pungi speciale cu termogel care asigura materialului biologic prelevat temperatura optima pe perioada transportului, un logger de temperatura (dispozitiv electronic care permite monitorizarea evolutiei temperaturii in orice moment ) , servetele dezinfectante cu alcool , seturi de manusi chirurgicale si anticoagulant.

Pe capacul superior al cutiei kitului de recoltare sunt inscriptionate numerele de urgenta care trebuiesc apelate in vederea colectarii si transportarii kitului la Laboratoarele Medico Science , unde probele biologice colectate urmeaza sa fie analizate , calificate si procesate in vederea crioconservarii pe timp indelungat .

Partile exterioare ale cutiei kitului de recoltare sunt inscriptionate cu indicatii specifice care trebuiesc respectate pe intreaga perioada  a prelevarii  si transpoortului.

In compunerea kitului se mai afla urmatorarele documente:

1.            Opis care contine elementele (numarul pungilor de colectare a sangelui ombilical si placentar, nr. de fiole de colectare  sange matern etc) prezente in kitul de recoltare si uzul acestora;

2.            Instructiunile de recoltare a sangelui ombilical ,sangelui placentar si cordonului ombilical (dupa caz) specifice kitului ;

3.            Formularele de acord ale Mamei referitoare la prelevarea de sange ombilical, sange placentar respectiv cordon ombilical (dupa caz);

4.            Formularul cu datele personale ale mamei si date referitoare la nastere care se va completa de catre personalul medical care o asista pe Mama ;

5.            Istoricul medical al Mamei, necesar personalului medical care asista nasterea;

6.            Procesul-Verbal de predare-primire a Kitului de la personalul medical catre transportator;

7.            Procesul-Verbal de predare-primire a Kitului de la transportator catre personalul Laboratoarelor Medico Science.