Depozitare

Medico Science face din depozitarea celulelor stem ale copilului dumneavoastra una din prioritatile sale, implementand standarde de maxima siguranta si investind in tehnologii de crioconservare de ultima generatie la nivel mondial. Depozitarea propriu-zisa se face in banca de celule stem.

Prin banca de celule stem – se  intelege unitatea medicala care proceseaza, analizeaza si conserva celulele stem hematopoietice din sangele prelevat la nastere din cordonul ombilical si placenta, in beneficiul  copilului nou nascut si al membrilor familiei acestuia, pe baza unui cost de recoltare si  a unei taxe anuale pentru crioconservare (congelare). Alaturi de celulele stem sanguine, se pot conserva, in functie de alegerea parintilor, tesutul ombilical si celulele stem mezenchimale prezente in gelatina Wharton.

Banca   de celule stem Medico Science este monitorizata continuu printr-un sistem de televiziune cu circuit inchis CCTV, controlul accesului fiind facut cu chei de acces digitale si este protejata 365 de zile pe an, 24 din 24 de ore de catre o companie specializata de paza si protectie.

Temperatura de crioconservare de -196° Celsius este asigurata de un rezervor de mare capacitate de azot lichid, care aprovizioneaza sistemul criogenic de depozitare printr-un circuit perfect izolat si continuu monitorizat cu senzori de alarmare ultrafiabili, proiectat si realizat cu cele mai noi tehnologii existente in momentul actual.

Fiecare detaliu este gandit si construit ca sa asigure maxima siguranta si integritate celulelor stem ale copilului dumneavoastra pe intrega perioada a stadiilor de procesare si depozitare. Au fost luate in calcul la proiectare pana si cele mai improbabile riscuri, de la simple pene de curent,  caz in care generatoare auxiliare preiau sarcina, pana la cutremure si riscuri de contaminare la limita, fie accidentale sau efectuate cu rea credinta.

Dupa recoltare si separare, celulele stem ale copilului dumneavoastra sunt transferate  in recipiente speciale de stocare Cryobags sau Cryovials si identificate in mod unic cu cod individual de bare. Ambele, la randul lor, sunt introduse in ambalaje speciale menite sa le protejeze pe durata congelarii indelungate.

Procesul de congelare are doua faze distincte :

1.Cryobag-urile sau Cryovial-urile, continand celulele stem, sunt introduse intr-un  congelator cu răcire controlată gradual, proces monitorizat de computer. Pentru a controla aceasta faza delicata a procesului de racire, temperatura este scazuta gradual pas cu pas, pana la o temperatura de -100° Celsius. Reducerea treptata de temperatura ajuta la evitarea formarii de cristale de gheata care pot prejudicia integritatea celulelor stem.

2. De indata ce celulele stem au fost congelate, Cryobag-urile sau Cryovials-urile sunt transferate in unitatea de crioconservare indelungata unde, in conditii de maxima securitate, acestea sunt mentinute la o temperatura constanta de -196° Celsius, fara ca integritatea lor sa fie compromisa. Experienta demonstreaza ca depozitarea pe perioade indelungate de timp nu influenteaza sub nici o forma calitatea materialului biologic congelat, chiar pentru perioade mai mari de 25 de ani. Avand in vedere statutul juridic al copilului care in legislatia actuala devine major la 18 ani, Medico Science garanteaza contractual conservarea celulelor stem pe aceasta perioada de timp, urmand ca ulterior contractul de pastrare a materialului biologic sa fie prelungit, de aceasta data cu proprietarul de drept al celulelor stem devenit matur, adica fiul sau fica dumneavoastra.

Validare : Dupa ce s-a incheiat procesul de cryogenie, depozitare si inscriere a rezultatelor si pozitionarii lor in bazele de date, se asteapta validarea definitiva a rezultatelor procesarii si a analizelor medicale, care are loc intr-un interval de 7-10 zile de la data procesarii. Toata procedura se incheie prin realizarea unui certificat de stocare pe care il primeste pacienta.