Ce este o banca de celule stem?

Prin banca de celule stem – se  intelege unitatea medicala care proceseaza, analizeaza si conserva celulele stem hematopoietice din sangele prelevat la nastere din cordonul ombilical si placenta, in beneficiul  copilului nou nascut si al membrilor familiei acestuia, pe baza unui cost de recoltare si  a unei taxe anuale pentru crioconservare (congelare). Alaturi de celulele stem sanguine, se pot conserva, in functie de alegerea parintilor, tesutul ombilical si celulele stem mezenchimale prezente in gelatina Wharton.

Banca de celule stem Medico Science este monitorizata continuu printr-un sistem de televiziune cu circuit inchis CCTV, controlul accesului fiind facut cu chei de acces digitale si este protejata 365 de zile pe an, 24 din 24 de ore de catre o companie specializata de paza si protectie.

Probele individualizate (cod cu bare) sunt congelate progresiv, apoi sunt depozitate la temperatura de minus 196 ˚C, în condiții de monitorizare computerizată. Banca este independentă din punct de vedere energetic (în caz de pană de curent este prevazută cu generator propriu și UPS).

Ca și prima bancă de celule stem din Oltenia, Medico Science vine în beneficul pacienților din zonă care doresc să facă depozitarea de celule stem în condiții de maximă comoditate și excelentă calitate, eliminând riscul deteriorării materialului biologic prin transportarea lui la distanță și permițând accesul imediat al pacientului la materialul crioconservat.